Belgia

From SeksiWiki
Jump to: navigation, search

Belgian kuningaskunta eli Belgia on länsieurooppalainen liittovaltio. Sen naapurimaat ovat Ranska, Saksa, Alankomaat ja Luxemburg. Belgian pääkaupunki on Bryssel, jossa sijaitsee myös huomattava osa Euroopan unionin keskushallinnosta. Pinta-ala on noin 30 500 neliökilometriä ja asukasluku on 10,4 miljoonaa. Asukkaista suurin osa on katolilaisia. Belgia on jakautunut kahteen merkittävään kieliyhteisöön, pohjoiseen hollanninkieliseen Flanderiin ja eteläiseen ranskankieliseen Valloniaan. Maan kolmas virallinen kieli on saksa.

Prostituutio Belgiassa

Prostituutio on Belgiassa laillista, mutta bordellin pitäminen sekä paritus tai maahanmuutto prostituution tähden on kiellettyä. Lain valvonta on kuitenkin varsin lepsua, joten “epävirallisia” bordelleitakin saatetaan katsoa läpi sormien.

Belgian ikkunabordelleissa perusseksin tai oraaliseksi hinta liikkuu 25-50€ välillä, ja klubeilla hinta saattaa nousta jopa 300€ asti.

Teiden varsilta löytyy myös klubeja joissa ei harjoiteta seksiä, vaan pelkkää maksullista seuralaispalvelua. Nämä paikat ovat normaalisti suhteellisen kalliita, ja jo pelkän samppanjapullollisen hinta alkaa 100€:sta.

Kymmenen suurinta kaupunkia

Homot ja Lesbot

Belgiasta tuli vuonna 2003 maailman toinen homoseksuaalien avioliitot hyväksyvä maa, vaikka laissa on silti tiettyjä rajoitteita. Vuodesta 2006 lähtien samaa sukupuolta olevat ovat myös saaneet adoptio-oikeuden.

Belgian Gay Pride kerää Brysselin keskustaan joka vuosi jopa 100 000 osanottajaa.

Pysy Turvassa

Belgia on pääasiassa varsin turvallinen maa, ja vaikka paikalliset saattavatkin olla hieman introvertteja ei turistin ole vaikea saada apua sitä tarvitessaan.

Marihuanalait ovat varsin lepsut, ja korkeintaan viiden gramman hallussapito on dekriminalisoitua, mutta huumeet todennäköisesti takavarikoidaan.

Lähimaat