Aasia

From SeksiWiki
Jump to: navigation, search

Aasia on maapallon suurin maanosa niin väestöltään kuin pinta-alaltaankin. Sen pinta-ala on noin 44 miljoonaa neliökilometriä, mikä tarkoittaa 29,4 % maapallon maapinta-alasta ja 8,6 % kokonaispinta-alasta. Aasiassa asuu vähän alle neljä miljardia ihmistä eli yli 60 % maailman väestöstä. Perinteisen määritelmän mukaan Aasia muodostaa yhdessä Euroopan kanssa Euraasian jättimantereen. Maanosan nimi tulee antiikin kreikkalaisilta, jotka käyttivät nimeä Anatolian alueesta. Aasian väestö on enimmäkseen mongolidista ja europidistä. Europideja on Euroopan lähiseuduilla ja Etelä-Aasiassa Lähi-idästä Intiaan saakka ulottuvalla alueella. Keskisessä ja itäisessä Aasiassa mongolidinen tyyppi on hallitseva. Valtauskonnot ovat islam, buddhalaisuus ja hindulaisuus.

Prostituutio Aasiassa

Prostituution laillisuus Aasiassa vaihtelee maan mukaan, ja eroavaisuuksia on suurelti niin laillisuuden kuin hyväksynnänkin osalta. Esimerkiksi Thaimaassa prostituutio on laitonta, mutta käytännössä täysin hyväksyttyä ja jopa säädeltyä, ja siksi maa onkin yksi tunnetuimmista kohteista seksiturismille.

Maailman terveysjärjestö WHO on liputtanut pitkään prostituution dekriminalisoinnista HIV/AIDS-tartuntojen hallintaan saamiseksi. Aasiassa on tällä hetkellä alhaisin tartuntojen määrä, vain 5.2%

Maat ja alueet

Keski-Aasia

Itä-Aasia

Pohjois-Aasia

Kaakkois-Aasia

Etelä-Aasia

Länsi-Aasia eli Lähi-itä

Epäitsenäiset alueet